Allt annat

Avfall
I alla av föreningens soprum finns möjlighet att källsortera avfall.

Alla avfallsrum har även kärl för matavfall, påsar för sortering av matavfall finns i tvättstugan på Mariebergsgatan 15.

Du får inte ställa grovsopor i soprummen. I samband med gårdsdagen två gånger per år ( april och oktober ) finns en container på plats där du kan göra dig av med större prylar.

Grovavfall, elektronik, vitvaror och farligt avfall lämnar du på återvinningscentralen. Den som ligger närmast oss är Bromma ÅVC, Linta Gårdsväg 16, Bromma. Stockholms mobila miljöstation för farligt avfall (färgrester, bekämpningsmedel osv) och mindre elektronikprylar kör runt enligt en turlista som du hittar på stockholmvatten.se/mobila. Det finns även en fast station för farligt avfall på Preem Norr Mälarstrand 31.

Balkonger
Många väljer att glasa in balkongen. Du är fri att välja leverantör till detta, så länge det visuellt liknar befintliga lösningar. En ofta anlitad leverantör är Lumon. Det är inte tillåtet att sätta upp skydd eller avskärmningar på balkongen utan styrelsens godkännande, på grund av att fasaden ska ha ett enhetligt uttryck. Markiser ska följa en särskild färgkod och installation av dessa kräver ett styrelsegodkännande.

Bredband
Se Internet

Fasad
En viktig uppmaning till alla i fastigheten: Tänk på att det inte är tillåtet att borra hål eller fästa upp någonting direkt i fasaden, t ex på balkongens vägg. Vårt hus har en så kallad ”enstegstätad fasad” vilket innebär en ökad risk för att fukt kan ta sig in efter håltagning.

Felanmälan bostaden
Vill du göra en felanmälan som gäller din bostad kontaktar du vår fastighetsförvaltare Storholmen på tel. 08-520 252 00 eller storholmendirekt.se. Du som bostadsrättsinnehavare står själv för dessa kostnader. Storholmen hanterar också namnskyltarna vid porten och i trapphuset.

Föreningsstämma
En gång per år har föreningen en årlig stämma där årsredovisningen och föreningsåret kommenteras, och medlemmarna har möjlighet att ställa frågor och rösta på inkomna motioner. Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast den sista september för att komma med på stämman som äger rum i slutet av kalenderåret. Protokoll från stämman finns tillgängliga här.

Försäkring
Vissa saker som inte ingår i en hemförsäkring kan täckas av det bostadsrättstillägg som vi har gemensamt i föreningen. Du behöver alltså inte teckna ett eget bostadsrättstillägg till din hemförsäkring.

Gemensamma utrymmen
Av brandsäkerhetsskäl men också för trivsel, ordning och reda så är det inte tillåtet att förvara lösa ting, blomkrukor, barnvagnar, sparkcyklar med mera i trapphuset. För vagnar finns avsedda förråd i vissa av trapphusen.

Tvättstuga
En gemensam tvättstuga finns i anslutning till trapphuset vid Mariebergsgatan 15. Där finns förutom tvättmaskin även torktumlare, torskåp och mangel. Tvättstugan bokas på plats med därför avsett bokningssystem från Wascator. Bokat tvättpass som inte påbörjats inom 60 minuter anses förbrukats och tvättstugan kan då användas av annan medlem.

Grillning
Se trivselregler

Gårdsdag
Två gånger om året arrangeras en gårdsdag då vi städar i ordning på gården, och samlas kring en gemensam grillning. Samtidigt finns en container på plats för att slänga grovsopor. Då finns också möjligheten att skänka bort saker som någon annan kan ha glädje av. Gårdsdagen anslås i förväg på anslagstavlorna.

Internet
Internetanslutning ingår i medlemsavgiften (hyran) sedan hösten 2020. För närvarande tillhandahålls internet av Stockholms stadsnät. Bredbandsuttaget sitter i elskåpet.

Lås
Beställning av ytterligare lägenhetsnycklar och frågor rörande lås tar du via vår samarbetspartner Kungslås som har butik på Fleminggatan 23, telefon: 08-652 04 00. På samma nummer når du dygnet runt deras akuta låsjour om du till exempel blivit utelåst eller behöver byta lås.
Här kan du beställa ytterligare nyckelbrickor till porten.
Saknar du bokningsbricka för tvättstugans bokningstavla. Du kan beställa en ny antingen hos Kungslås eller via nätet alternativt här. Föreningen har Wascators bokningstavla

Renovering
För att se till att renoveringar eller ombyggnader som omfattar vatten och el är väl planerade och genomförs enligt branschstandard gäller att

  • Kontakta alltid styrelsen innan du gör den här sortens förändringar i din bostad, och se till att få ett skriftligt godkännande.
  • En besiktningsman från Storholmen (vår förvaltare) har insyn i renoveringen.
  • Var noga med att alltid anlita auktoriserade fackmän med papper på att de har rätt kompetens för jobbet de ska utföra.

Ventilation
Ventilationen i en fastighet är ett komplext system som behöver vara i balans. Undvik därför att ändra på dina ventiler eller stänga dem helt, eftersom det kan få konsekvenser i andra lägenheter. Rengör gärna ventilerna som sitter ovanför fönstren eftersom de drar till sig smuts.